Verklarende woordenlijst online roulette

Wat betekent ‘en prison’ bij online roulette?

Inzet roulette 'en prison'
Inzet roulette 'en prison'

Bij Franse Roulette bestaan er een aantal bijzondere regels wanneer de zéro, oftewel de nul, valt. Een van deze regels is de ‘en prison’ regel. Letterlijk betekent dit ‘in de gevangenis’. De regel is vrij ingewikkeld, maar aan de hand van een voorbeeld is de regel goed te begrijpen.


Wanneer is de ‘en prison’ regel van toepassing bij online roulette?

Je inzet wordt op ‘en prison’ gezet wanneer je speelt op enkelvoudige kansen en vervolgens de kogel op de nul valt. Inzetten op enkelvoudige kansen betekent inzetten op de individuele nummers 1 t/m 36, op rood, zwart, even of oneven. Het op ‘en prison’ zetten van je inzet betekent dat de waarde van je inzet wordt gehalveerd. Je fiches worden op de rand van het vak geplaatst waar je op hebt ingezet.

In de praktijk
Je zet bijvoorbeeld in op zwart. De croupier draait het roulettewiel en de kogel komt op de nul. De nul is groen van kleur, dus in principe zou je verloren hebben omdat je had ingezet op zwart. In plaats daarvan komt je inzet dus ‘en prison’ te staan en je fiches worden door de croupier op de rand van het vak geplaatst. De waarde van je inzet wordt hierdoor in feite tijdelijk gehalveerd; de helft is op dit moment van de bank. De croupier draait weer aan het wiel en er valt een zwart nummer. Yes! Je hebt geluk, maar in plaats van dat je nu winst maakt, zoals bij een normale speelronde, wordt je inzet ‘uit de gevangenis’ gehaald en heeft je inzet zijn oorspronkelijke waarde weer terug. Je kunt nu ook weer vrij beschikken over je inzet.

Was er nou na de nul een rood nummer gevallen, dan raak je ook de andere helft van je inzet kwijt.

De ‘en prison’ regel behoedt je in feite voor direct verlies van je inzet en geeft je nogmaals de kans om je inzet te behouden. Het is overigens mogelijk om je inzet te verplaatsen op het moment dat je inzet ‘en prison’ gaat. Had je ingezet op zwart, zoals in het voorbeeld, dan kun je alsnog besluiten om je inzet van de ene naar de andere gevangenis te verplaatsen, dus van zwart naar rood. Alleen natuurlijk als je vermoedt dat er een rood nummer gaat vallen.

Wat gebeurt er wanneer de nul tweemaal achter elkaar valt?

Wanneer bij online roulette de nul tweemaal achter elkaar valt, dan gaat je inzet tweemaal ‘en prison’. Je bent je inzet dus nog niet kwijt, maar je hebt wel veel geluk nodig om je inzet weer vrij te krijgen. Je moet nu namelijk in bovenstaand voorbeeld twee rondes achter elkaar geluk hebben dat de kogel op een zwart nummer valt. Is dat het geval dan heb je je inzet weer vrij gespeeld, maar valt hij op een rood nummer dan ben je je inzet kwijt.

Bij driemaal achter elkaar nul ben je sowieso je inzet kwijt en is er geen respijt.

Op safe roulette spelen

Is de nul gevallen? Dan kun je er ook voor kiezen om je inzet op de enkelvoudige kansen te halveren. Je levert de helft van je inzet in aan de bank en de kous is daarmee af. De helft van je inzet ben je kwijt, maar kunt daarna gewoon het spel vervolgen. Zo loop je niet het risico om je hele inzet kwijt te raken. Aan de andere kant laat je dus de zogenaamde voordeelregel die het casino je biedt met de ‘en prison’ regel, links liggen . It’s up to you!