Verklarende woordenlijst online roulette

Burenspel van roulette, hoe werkt dat?

Nog nooit van het burenspel gehoord of altijd al willen weten hoe het precies werkt?  Het burenspel van online roulette is gebaseerd op de nummervolgorde van het roulettewiel. De spelregels zijn niet zo heel moeilijk, maar behoeft toch wat uitleg als je er nog nooit van gehoord hebt. Daarom deze week een korte uitleg over het burenspel van roulette en over hoe dit burenspel nog meer jeu kan geven aan het spel. Je vindt deze term ook terug in de verklarende woordenlijst op deze website.

Inzetten op meerdere nummers
Het spel is ideaal wanneer je niet zeker weet in welk vakje de kogel gaat vallen, maar wel een idee of voorgevoel hebt. Stel dat je denkt dat de kogel op de 10 gaat vallen, maar je twijfelt of de kogel niet in het vakje ernaast gaat vallen. Dan kun je dus ook inzetten op de naast gelegen nummers van de 10.

Bij het burenspel zet je dus op een andere manier in. Je zet als het ware in op een bepaald gebied van het roulettewiel. Bij Europees Roulette (en Franse Roulette) is het burenspel heel vaak aanwezig. Het voordeel van het burenspel is, dat je nog net voor het moment dat er geen inzetten meer mogelijk zijn, je nog even snel op een aantal nummers kunt inzetten met slechts één handbeweging richting de croupier. Bij online roulette ligt dit natuurlijk anders, want daar heb je geen croupier die dat voor je doet en moet je het zelf doen. Online geeft het burenspel vooral wat meer jeu aan het spel.

Diverse mogelijkheden
Wanneer je denkt dat de kogel op de tien zal vallen en je wilt het burenspel spelen, dan kun je het volgende doen:

10 met 1 buur: hierbij zet je in op de nummerss 23, 5 en 24
10 met 2 buren: je zet in op de nummers 8, 23, 10, 24 en 5
10 met 3 buren: dan zet je in op de nummers 30, 8, 23, 10, 16, 24 en 5

Verder is het bij het burenspel ook mogelijk om enkel op bepaalde gedeeltes van het roulettewiel in te zetten, zoals op de serie 4 tot en met 8, Orph, 0/2/3 en Zero. Wanneer je een roulettewiel bestudeert dan zie je dat elke gedeelte van het burenspel bestaat uit de nummers die eraan grenzen. Elk deel van het wiel heeft zijn eigen uitkeringspercentage, omdat deze weer uit een verschillend aantal nummers bestaat en de kans dat het balletje hierop valt varieert. Zo kun je het Zero spel spelen. Hierbij zet je in op de 7 en de getallen die ernaast liggen. Bij het burenspel is de uitbetaling hetzelfde als bij het gewone Europese roulettespel.